IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street стартира колебливо, Intel повежда спада на Nasdaq*

Книжата на Tesla поскъпват с 1,7 на сто, докато инвеститорите продължават да поддържат ралито след последния финансов отчет на компанията на Илон Мъск

18:08 | 22.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Щатските индекси стартират последната сесия от седмицата без единна посока, докато инвеститорите оценяват новата порция корпоративни отчети, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,34% до ниво от 35 723,45 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита минимален ръст от 0,03% до 4551,15 пункта.

Показателят Nasdaq Composite изтрива 0,3% от стойността си на фона на спадовете в цената на някои технологични компании.

Акциите на Alphabet, компанията-майка на Google, поевтиняват с 2,67 на сто, докато тези на Facebook и Twitter изтриват от стойността си съответно над 5% и 3,3 на сто. 

Спадовете при акциите на компаниите, управляващи социални онлайн платформи, отразяват разочароващия отчет на Snap. Рекламният бизнес на популярното приложение за снимки Snapchat е силно засегнат от мерките на Apple за повишаване на защитата на поверителността на данните на потребителите на iPhone. Рекламодателите по-трудно измерват успеха на своите рекламни кампании, заяви компанията майка Snap.

През последното тримесечие компанията е увеличила приходите си с 57% на годишна база до около 1,067 млрд. долара. На пазара обаче се очакваха над 1,1 млрд. долара. Компанията не успя да отговори на долния край на собствената си прогноза от 1,07 млрд. долара само с 3 млн. долара, както подчерта изпълнителният директор на Snap Евън Шпигел.

щатски щатски

Книжата на Snap поевтиняват с 22,24 на сто.

Цената на акциите на Intel се понижава с над 10%, след като производителят на чипове отбеляза ръст на продажбите и печалбата, но изплаши инвеститорите с признанието, че поне първоначално бизнесът му ще работи по-малко печелившо с оглед на големите инвестиции в нови заводи.

Книжата на Tesla поскъпват с 1,7 на сто, докато инвеститорите продължават да поддържат ралито след последния финансов отчет на компанията на Илон Мъск.

При компаниите от финансовия сектор цената на акциите на JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup нараства съответно с 1,19%, 1,21 на сто, 1,26% и 1,59 на сто.

При потребителските стоки книжата на Walmart и Costco поскъпват съответно с 1,42% и 1,22 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа нараства до 1,687%.

Доларовият индекс отчита спад от 0,17% до 93,57 пункта.

При петролната търговия цената на сорт Брент нараства с 0,57% до 85,09 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI нараства с 0,59% до 82,99 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,2% до 1786 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още