Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wells Fargo разочарова анализаторите с резултатите за второто тримесечие

Печалбата на финансовата институция през месеците април, май и юни е в размер на 5,19 млрд. долара

Wells Fargo разочарова анализаторите с резултатите за второто тримесечие

Снимка: Ройтерс

Wells Fargo отчете по-лошо от очакваното второ тримесечие на годината на фона на продължаващите опити на една от най-големите американски банки да се върне към растежа и да се справи с регулаторните си проблеми, съобщава Wall Street Journal.

Печалбата на финансовата институция през месеците април, май и юни е в размер на 5,19 млрд. долара или 0,98 долара на акция. Това представлява понижение в сравнение със същия период на 2017 г., когато печалбата бе 5,86 млрд. долара.

Анализатори, допитани от Ройтерс, прогнозираха печалба за акция в размер на 1,12 долара.

Още по темата

След новината акциите на Wells Fargo поевтиняха с над 3% по време на предпазарната търговия. От началото на годината спадът е цената е в размер на близо 8%. 

Приходите на банката също отбелязват понижение до 21,6 млрд. долара от 22,2 млрд. долара през второто тримесечие на 2017 г.

В средата на април банката коригира надолу резултатите си за първото тримесечие с 800 млн. долара, след като се наложи да плати 1 млрд. долара на регулаторни органи заради неправомерни такси върху ипотечни и автомобилни кредити.

Wells Fargo се намира под напрежение през последните няколко тримесечия заради многобройните разследвания на търговските ѝ практики, припомня CNBC. Въпреки това миналия месец Федералният резерв ѝ разреши да започне програма за обратно изкупуване на акции на стойност 24,5 млрд. долара – повече от два пъти на количеството, закупено миналата година. Банката също така увеличи дивидента си за тримесечието с четири цента до 43 цента за дял.

По-рано тази година Фед сложи таван на активите на Wells Fargo с мотива, че банката трябва да подобри оперативния си контрол.

През май главният ѝ изпълнителен директор Тимъти Слоун заяви, че таванът, който ограничава растежа, по всяка вероятност ще остане в сила и през „първата част“ на 2019 г. Първоначално от банката дадоха сигнал, че е възможно мярката да отпадне до октомври 2018 г.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Пенсионните фондове не могат да си позволят да не купуват още акции