IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook купува стартъп за проверка на лични документи

Технологията на Confirm.io може да помогне на социалната мрежа при онлайн трансакциите и разкриването на измамни дейности

08:30 | 24.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Confirm</em></p>

Илюстрация: Confirm

Най-голямата социална мрежа в света Facebook потвърди, че е придобила Confirm.io от Бостън – стъпка, която може да помогне на социалната медия да научи повече за хората, които купуват реклами в платформата. Стартъпът е специализиран в потвърждаването на истинността на лични документи, като лични карти, паспорти и шофьорски книжки, предава Ройтерс. 

Moelis & Co и Goodwin Procter са били консултанти на Confirm по сделката, а Hogan Lovells е съветвала Facebook.

Новата придобивка може да помогне при онлайн трансакциите и разкриването на измамни дейности. „Придобиването ще помогне за съхраняването на сигурността на общността“, коментира Facebook в изявление. Компанията не предостави други детайли. Няма подробности нито за цената, нито за това как Facebook ще ползва софтуера на Confirm.

Стартъпът ще закрие операциите си, а служителите му ще се преместят в офиса на Facebook в Бостън, твърди Ройтерс, позовавайки се на свои източници. В архивираната от Google версия на сайта на компанията са изброени 26 служители, а стартъпът е имал над 750 клиента. 

През миналата година Facebook съобщи, че заподозрени руски агенти са плащали, за да рекламират свои постинги в САЩ, опитвайки се да разделят електората около президентските избори през 2016 г. Москва отрича обвиненията.

Компанията по-късно заяви, че ще започне да изисква от организациите, които пускат реклами, свързани с изборите, да потвърдят самоличността си.

Социалната мрежа има над 6 млн. различни рекламодатели, но покупката на реклама в миналото изискваше само наличието на страница във Facebook и кредитна карта. През последните месеци обаче компанията е под засилен натиск от страна преди всичко на американските законодатели, които я критикуват, че тя в действителност не знае кой купува реклами при нея. 

Confirm твърди, че нейният софтуер позволява доказването на самоличност при онлайн трансакции, което позволява на потребителите да откриват потенциална измамна дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още