IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правосъдният еврокомисар е провел "конструктивен разговор" с Шерил Сандбърг

Марк Зукърбърг може да се яви и пред Европейския парламент

10:37 | 13.04.18 г.
<p>
	Шерил Сандбърг. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Шерил Сандбърг. Снимка: Архив Ройтерс

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова заяви, че е провела "конструктивен и открит разговор" с главния оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг относно скандала с Cambridge Analytica, предава Ройтерс.

Разговорът е продължил около половин час и по думите на Йоурова Европейският съюз (ЕС) ще следи отблизо прилагането на стриктния закон за защита на личните данни, който ще влезе в сила от 25 май.

"Мое конкретно притеснение е какво се случва с информацията на европейските граждани, засегнати от скандала. Разбрах, че Facebook е започнала да информира хората тази седмица“, обясни Йоурова след разговора си със Сандбърг.

Facebook беше засегната от разкритията, че данните на около 87 млн. потребители са били използвани неправомерно от компанията за политически консултации Cambridge Analytica, която работи по предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Госпожа Сандбърг също потвърди, че е възможно да има повече приложения, които са ползвали личните данни на потребителите и тези на техните приятели. Призовах Facebook да предприеме всички необходими мерки, за да смекчи потенциалните негативни последици за потребителите в бъдеще“, коментира Йоурова.

Сандбърг също така ѝ е казала, че Facebook работи по подобряването на прозрачността на политическата реклама. Йоурова коментира, че главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг трябва да приеме поканата да говори пред Европейския парламент.

В рамките на два дни той беше разпитван от властите в САЩ във връзка с управлението и събирането на потребителски данни от страна на социалната мрежа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още