IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter е позволила неправомерно ползване на данни от рекламодатели

Изтеклата информация е за телефонните номера и имейлите на потребители

11:40 | 09.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Twitter обяви, че имейл адреси и телефонни номера, качени от потребителите, за да се отговори на изисиквания за сигурност, по случайност са били използвани за рекламни цели, предава Ройтерс.

Микроблогинг платформата заяви, че проблемът е установен на 17 септември, но компанията не разкри колко души са били засегнати.

"Беше грешка и ние се извиняваме", посочва Twitter в публикация в блога си.

През последните години социалните мрежи, включително Twitter и Facebook, се сблъскват с недоволството на потребителите и регулаторите за това как платформите ползват и опазват потребителска информация.

Twitter заяви, че когато рекламодателите са качвали своите списъци, те може да са съвпаднали с хора в платформата на база на имейли или телефонни номера, предоставени от собствениците на акаунтите.

Компанията твърди, че информацията не е споделяна с трети страни, но е била достъпна на вътрешно ниво, което е позволило потребителите да получават таргетирани реклами.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още