IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще предупреждава потребителите си за опасни снимки

Социалната мрежа ще слага предупреждения върху снимки със свастики или друго съдържание, подбуждащо към омраза

22:46 | 18.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Twitter ще слага предупреждения върху снимки, на които има изобразени свастики или друго съдържание, подбуждащо към омраза, предава агенция Ройтерс.

Това е една от мерките, които социалната мрежа ще предприеме, за да ограничи разпространението на реч на омраза от националистически и други групи. Twitter съобщи също, че ще закрива профилите на неправителствени организации, които насърчават насилието срещу цивилни, и ще блокира потребители, в чиито имена присъстват расистки или други обидни думи.

Също така се предвижда да бъдат трити туитове, които според мрежата подбуждат към насилие.

Доскоро Twitter се опитваше да стои извън споровете на свои потребители, но тази политика беше променена, след като жени и представители на малцинствата се оплакаха, че са принудени да напуснат социалната мрежа заради тормоз.

Агенция Ройтерс посочва, че засилването на националистическите настроения в САЩ също е довело до промяна на стандартите в технологичния сектор. През август социалните мрежи започнаха да трият профили на т. нар. бели националисти след крайнодясното шествие в Шарлотсвил, по време на което беше убита жена. 

През октомври от Twitter обещаха да затегнат мерките си срещу сексуалния тормоз онлайн, както и срещу други форми на вербално насилие.

Според новите правила на социалната мрежа в нея отново ще могат да бъдат публикувани изображения, подбуждащи към омраза, но потребителите ще трябва първо да кликнат върху предупредително съобщение, преди да ги видят. Допълнителни ограничения ще има и в съответствие с националното законодателство на страната, в която социалната мрежа е достъпна, каквито съществуват в Германия например.

Единственият конкретен пример за опасно съдържание, който посочват от Twitter, е такова със свастика, но от компанията заявиха, че ще включват предупреждения за всички други изображения на символи, свързани с реч на омраза и подбуда към насилие.

От социалната мрежа уточниха, че флагът на Конфедерацията няма да бъде обозначаван заради неговото историческо значение в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още