IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Липсата на информация от Twitter за фалшивите профили нарушава сделката

В регулаторен документ Мъск пише, че според него Twitter "активно се съпротивлява и осуетява правото му на информация"

20:10 | 06.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Милиардерът Илон Мъск заяви, че вярва, че Twitter Inc. нарушава споразумението им за придобиване на социалната медия, като не предоставя информация за спама и фалшивите профили в платформата, каквато милиардерът поиска, съобщава Bloomberg.

В корекция на подадени документи за ценни книжа в понеделник Мъск пише, че според него Twitter "активно се съпротивлява и осуетява правото му на информация", като отказва да разкрие данните.

Миналия месец Мъск обяви, че няма да продължи с придобиването на Twitter за 44 млрд. долара, ако социалната медия не успее да докаже, че ботовете съставляват по-малко от 5% от потребителите му.

Главният изпълнителен директор на Twitter Парадж Агравал каза, че делът на фалшивите профили е по-малък от 5% при измерване на ежедневните потребители - цифра, която компанията и по-рано е цитирала в тримесечните си отчети.

В документа от понеделник Мъск казва, че не е съгласен с оценката на Twitter.

"Последното предложение на Twitter просто да предостави допълнителни подробности относно собствените си методологии за тестване на компанията, независимо дали чрез писмени материали или устни обяснения, е равносилно на отказ на исканията за данни на г-н Мъск", се казва в документа.

"Усилията на Twitter да го опише по друг начин е просто опит да замъгли и обърка въпроса. Г-н Мъск даде да се разбере, че не вярва, че слабите методики за тестване на компанията са адекватни, така че той трябва да направи свой собствен анализ. Данните, които той е поискал, са необходими за това."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още