IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската компания ScaleFocus инвестира 45 млн. евро в Северна Македония

Там тя ще създаде свой развоен център

18:33 | 02.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ScaleFocus</em></p>

Снимка: ScaleFocus

Българската софтуерна компания ScaleFocus навлиза на пазара в Северна Македония и ще инвестира в свой развоен център в столицата Скопие, обявиха от организацията.

В прессъобщение се посочва, че в следващите няколко години ScaleFocus планира да отвори повече от 300 работни места за софтуерни специалисти, които ще са заети с международни проекти.

От компанията твърдят, че сред дългосрочните ѝ цели е устойчивият растеж и развитието на екипи от професионалисти от цяла Източна Европа.

„Решението да инвестираме в нов развоен център в Скопие бе продиктувано от успешната ни колаборация с IT експерти от Северна Македония, продължаваща вече няколко години“, коментира Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus, който подписа официалния договор за държавна помощ с министъра по чуждестранните инвестиции в Северна Македония Зорица Апостолска.

Сумата, която ScaleFocus ще инвестира в рамките на следващите 5 години, е в размер от 45 млн. евро. 2 млн. евро са предвидени за обучение и развитие на младите таланти.

Компанията вече има офиси в най-големите градове в България – София, Пловдив, Варна и Бургас, а насочването към Северна Македония е „логичната следваща стъпка в нейната еволюция“, гласи още съобщението.

След като през 2019 г. компанията даде начало на „Скейл Фокус Академия“ в няколко града, където се обучават бъдещи IT и софтуерни експерти, сега фирмата планира да развие тази инициатива и в Северна Македония.

В момента ScaleFocus има близо 1000 служители и над 200 международни клиенти от листа на Fortune 500 от целия свят. Освен това има търговски представителства в Съединените щати, както и в две европейски локации – Лондон и Мюнхен, докато в България са развойните ѝ центрове.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още