IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Растежът на приходите на Zoom се забавя

Компанията се бори с голямата конкуренция и отлива на потребители с отслабването на пандемията

10:25 | 23.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Темпът на растеж на приходите на Zoom Video Communications се е забавил през третото тримесечие до 35%, след като търсенето на възможности за видеоконферентни разговори е отслабнало спрямо предизвикания от пандемията бум миналата година. Новината доведе до 6% понижение на цената на акциите на компанията, предава Ройтерс.

Приходите на Zoom за третото тримесечие, което завърши на 31 октомври, са 1,05 млрд. долара. За сравнение, през предходното тримесечие те нараснаха с 54%, а година по-рано – с 360%.

Акциите на фирмата, които са сред големите печеливши от пандемията, понижиха стойността си до 227,5 долара по време на следборсовата търговия. От началото на годината цената им е спаднала с 28%.

Голямата конкуренция от инструмента за конферентни разговори Webex на Cisco и Teams на Microsoft е предизвикателство за Zoom, докато тя се опитва да привлича корпоративни клиенти. 

           

За да задържи потребителите, компанията пусна няколко предложения като платформата Events, където компаниите могат да провеждат големи конференции, както и облачната услуга за обаждания Zoom Phone и инструмента за срещи в офис Zoom Rooms.

Инвестиционни банкери и анализатори предупредиха, че Zoom е изправена пред доста трудности в поддържането на растежа си, след като опитът ѝ да купи компанията за софтуер за колцентрове Five9 се провали.

И все пак Zoom отчете коригирана печалба от 1,11 долара на акция, което се оказа над средната прогноза на Wall Street за 1,09 долара на акция, сочат данни на Refinitiv.

Компанията също така прогнозира приходи и печалба за настоящото тримесечие, които надминаха прогнозите. Zoom повиши годишната прогноза за приходите си до 4,08 млрд. долара, след като по-рано очакваше 4,01 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още