IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработчиците на приложения за iOS са спечелили с 30% повече през 2017 г.

Растежът на годишна база е голям, но все пак се наблюдава забавяне спрямо този през 2016 г.

14:33 | 05.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разработчиците на Apple, които създават мобилни приложения за iPhone и iPad, са спечелили с 30% повече пари през 2017 г. спрямо година по-рано, макар че все пак има забавяне спрямо растежа през 2016 г., предава Bloomberg.

Разработчиците на приложения за iOS са спечелили 26,5 млрд. долара през 2017 г., обяви Apple. През 2016 г. сумата е достигнала 20 млрд. долара и е била с 40% по-висока спрямо година по-рано.

Технологичната компания заяви, че App Store е имала рекорден коледен сезон, който е звършил с покупки за 300 млн. долара на 1 януари 2018 г., което е над миналогодишните 240 млн. долара.

Разработчиците обикновено получават 70% от тези приходи, макар че делът се увеличава до 85% след като потребителите завършат годишния си абонамент за приложение.

Потребителите са похарчили над 890 млн. долара в рамките на седмицата, започнала на Коледа.

Ръстът на продажбите на App Store може да служи като индикатор за търсенето на iPhone, тъй като новите потребители са по-склонни да харчат пари за приложения в дните, след като получат новите си устройства.

Инвеститорите следят внимателно всички индикатори за търсенето на iPhone X, преди Apple да обяви финансовите си резултати на 1 февруари. Тогава средната продажна цена, която компанията обяви, ще покаже дали потребителите предпочитат високия клас устройство за 999 долара или по-евтините модели.

Apple превърна в приоритет бизнеса си с услуги, който включва App Store. Това се случи в момент, в който световните продажби на смартфони започнаха да се забавят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още