IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike затваря временно магазините си в САЩ

Компанията затяга мерките си срещу коронавируса

14:51 | 15.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Wei Leng Tay/Bloomberg</em></p>

Снимка: Wei Leng Tay/Bloomberg

Nike затваря всичките си магазини в Съединените щати, както тези в други части на света, в опит да се бори с разпространението на коронавируса, обяви компанията днес, цитирана от CNBC.

Търговските обекти на фирмата в САЩ, Канада, Западна Европа, Австралия и Нова Зеландия ще затворят врати от понеделник до 27 март, гласи изявление на Nike.

Служителите ще получат пълните си заплати, въпреки времето, в което няма да са на работа, обяви говорителка на компанията пред CNBC.

Междувременно Nike оставя отворени магазините си в Южна Корея, Япония, по-голямата част от Китай и в “много други страни”, заяви фирмата във връзка с новините около пандемията с Covid-19.

Nike се присъединява към нарастващия списък с компании, които предприемат подобни мерки. Търговци на дребно, в това число Patagonia, Apple, Warby Parker, Urban Outfitters, Glossier и Allbirds, затварят магазините си в САЩ.

Walmart и Lululemon са сред търговците на дребно, които намаляват работното си време. В Италия и Франция повечето търговски обекти получиха заповед, че трябва да затворят.

Nike има 384 магазина в Съединените щати, включително Converse и аутлети, по данни от края на 2019 г., сочат документи, подадени към Комисията за ценните книжа и фондовите борси. В международен план компанията разполага с над 750 обекта.

В глобален мащаб броят на случаите на заразени с коронавирус нарасна до над 156 хил., сочат данни на John Hopkins University. Смъртните случаи са поне 5833.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още