Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

По какъв начин дуалното обучение може да спомогне за регионалното развитие

Посланикът на Швейцария Денис Кнобел и проф. Николай Овчаров са част от панелистите в 8-то издание на образователната конференция на Bulgaria ON AIR

По какъв начин дуалното обучение може да спомогне за регионалното развитие

Снимка: Bulgaria on AIR

Палитра от експертни лектори в различни сфери на бизнеса, образованието и дори археологията ще вземат участие в осмото издание на конференцията Образование и бизнес: Региони“, която се организира от националната телевизия Bulgaria ON AIR. Тя ще се проведе на 10 май от 16 часа в хотел „Маринела“ и ще постави фокуса си върху важния проблем за развитието на регионите у нас и как сътрудничеството между бизнеса и образованието може да изиграе ключова роля при разрешаването му.

Сред специалните лектори на Образование и бизнес: Региони“ ще бъде посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел. Той ще обърне внимание на дуалния образователен модел, който се следва в родината му и чиято същина е т.нар. „учене чрез работа“. Докъде е стигнало въвеждането на този модел и в България, ще стане ясно от участието му.

За регионите в древността и днес ще разкаже известният археолог проф. Николай Овчаров, а на въпроса каква роля има климатът за тяхното развитие ще отговори климатологът доц. д-р Георги Рачев. Изпълнителният директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) д-р Радосвета Стаменкова ще разходи гостите из демографската картина на регионите у нас и ще очертае проблемите и техните потенциални решения.

Водещ на конференцията ще бъде Мартина Ганчева, журналист от Bulgaria ON AIR, а експертно по темите ще се включат още кметът на Габрово Таня Христова, Николай Стоянов – началник корпоративно транзакционно банкиране на Пощенска Банка, преподавателят в Американо-английската академия в София Христо Господинов, както HR мениджърът на Солвей Соди Юра Драганова.

Музикантите от известната група D2 ще разкажат за скритите таланти из регионите на страната ни, които са открили по време на турнето им с „Голямото рок междучасие“, а специално за конференцията от Северозападна България ще пристигне и емблематичният оркестър на Берковската духова музика. От тях ще разберем за музиката в различните региони на страната ни. 

Осмото издание на конференцията „Образование и бизнес: Региони“ на националната телевизия Bulgaria ON AIR, цели да фокусира вниманието на институциите, общините и бизнеса върху образованието като катализатор за регионалния икономически растеж. По време на събитието ще се обсъди и влиянието на дигиталните и иновативните технологии върху управлението и развитието на регионите. Събитието е със свободен достъп, а желаещите могат да се регистрират тук

Генерални партньори са Пощенска банка и Аурубис България. Специални партньори са Солвей България, Дънди Прешъс Металс и Office 1 Superstore. Със съдействието на АЕЦ КОЗЛОДУЙ EАД, Община Пловдив и Община Габрово.

Институционални партньори:

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Български форум на бизнес лидерите, Патентно ведомство на Република България, Асоциация на индустриалния капитал в България, ICAP България, Българско дружество за връзки с обществеността, Българска асоциация на PR агенциите, Българска търговско-промишлена палата, Българската индустриална асоциация, Италианската търговска камара, Българската асоциация на рекламодателите, Българската асоциация за управление на хора.

Медийни партньори:

Образователен портал „Академика“, Национално издателство „Аз-буки“ „Аз-чета“ и сайтът EspressoNews.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стратегии
Отхвърленият от баща си основател на dm