Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Как Великобритания привлича нови компании?

Интересът е към технологични и иновативни компании с устойчиви и зелени решения, каза Кристина Драгу от посолството на Обединеното кралство в Румъния

гледано: 850   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Голямата конкуренция, лекотата на правене на бизнес и достъпността са трите основни предизвикателства в процеса на навлизане на всяка компания на британския пазар. Освен Лондон, Великобритания предлага и много регионални възможности с висок потенциал за развитие на продукти и натрупване на опит в стъпването на международните пазари.

Това каза Кристина Драгу, регионален директор "Чуждестранни инвестиции" в посолството на Великобритания в Румъния, в ефира на предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Правителството предоставя основни проучвания как да се основе компания във Великобритания и как да се банкира там, какви са нужните разрешения и регулации и различни платформи, които засягат всички сектори, обясни Драгу. 

"Насочени сме към иновации, имаме платформа за намиране на рисков капитал, армия от специалисти и съветници, които помагат и предоставят ВИП услуги на всяка компания, която би искала да расте на британските пазари", допълни тя. "Всичко това се прави безплатно и при спазване на търговската тайна, увери Драгу. Великобритания се стреми да привлече особено технологични и иновативни компании с устойчиви и зелени решения", допълни регионалният директор.

Събеседникът изтъкна предимствата на британския пазар за новите инвеститори.

"Имаме различни възможности за финансиране и грантове, чудесни хора, които могат да помогнат на предприемачите, на всякакви стартъпи. Няма граници, просто трябва да кажете и ние ще обърнем внимание на всеки от клиентите ни. Можем да предложим проектно менажиране и подкрепа в конкретни случаи и помагаме на компаниите по целия път, дори след като се установят във Великобритания", разказа събеседникът.

Според Драгу Великобритания е подобрила начините за правене на бизнес след Brexit.

Практически регистрирането отнема 24 часа - ако искате да се занимавате с развойна дейност, да установите местен екип, процесите и разрешителните отнемат по-дълго, но не е толкова сложно, ако имате правилната идея, каза тя.

Още може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости в предаването вижте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Свят
Путин обеща на Беларус да я снабди със системи за ядрени ракети