IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nestlе придоби Delta Ice Cream за 240 млн. евро

От над 10 години Delta Holdings оперира и на българския пазар чрез Делта България

11:16 | 19.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Nestlе придоби Delta Ice Cream за 240 млн. евро

Швейцарският гигант в хранително-вкусовия сектор Nestlе обяви, че гръцкото подразделение на компанията Nestlе Hellas е закупило производителя на сладолед Delta Ice Cream за около 240 млн. евро, съобщи Ройтерс.

Nestlе е придобил дял от 96% от капитала на Delta Holdings в Delta Ice Cream. Швейцарската компания е уточнила, че ще отправи предложение за закупуване на останалите акции.

С продажбите си от 122 милиона евро за 2004 г. и четири производствени предприятия, Delta Ice Cream е водеща в сладоледения бизнес както в Гърция, така и в България, Македония, Румъния, Сърбия и Черна гора. Основните марки, собственост на компанията в Гърция включват NIRVANA, BOSS, ALOMA и MAGNUM.

От над 10 години Delta Holdings оперира и на българския пазар чрез Делта България, чиито продажби за миналата година възлизат на около 50 млн. лв.

С придобиването на компаниите Dreyer’s Grand Ice Cream и Delta Ice Cream, Nestlе продължава да затвърждава позициите си в бизнеса със сладолед в световен мащаб.



Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още