IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

A1 е телекомуникационна компания на годината

Отличието е доказателство за последователните усилия на телекома в множество направления

15:22 | 23.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: А1</em></p>

Снимка: А1

За поредна година A1 България заслужи отличието „Компания на годината“ в категория „Телекомуникации“. Журито на конкурса оцени високо кандидатурата на телекома, в която акцент бяха както стартът и развитието на първата истинска мрежа от пето поколение у нас – 5G ULTRA, която използва честотния спектър в 3,6GHz, така и разширяването на нейното портфолио от бизнес ICT услуги.

Компанията предложи за първи път в страната гигабитови скорости по мобилна мрежа на своите клиенти и стана най-бързата 5G мрежа в България за 2021 година според Ookla. A1 затвърди позициите си на лидер в информационните и комуникационните технологии, като предлага интеграция на ERP системи, SaaS, IaaS и Cybersecurity решения, насочени както към малки, така и към средни и големи компании.

Важен фактор за отличието са и препоръките, които компанията получи от свои технологични партньори. Общото помежду им е дългогодишната съвместна работа с A1, започнала от мобилни услуги и надградена днес с множество решения за ефективно управление на бизнес процесите, дигиталната сигурност и др.

„Радвам се да получа тази награда точно в този момент – след като свалихме маските. В нашия сектор много неща се промениха заради пандемията. Надявам се, всички разбраха, че нашите телефони и връзката с интернет ни помагат да живеем и да общуваме с близките си и в най-сложна ситуация. Телекомуникационните услуги са нещо, без което не можем да съществуваме нормално“, заяви по време на церемонията по връчването на наградите Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в A1 България.

Тя подчерта, че „A1 отдавна не е само мобилен оператор и доставчик на интернет и телевизия“, а е технологична компания, която има големи амбиции в сферите на системната интеграция, ICT и IoT услугите: „Наскоро обявихме, че ще обединим усилия с IT компанията СТЕМО. Надявам се догодина на същата сцена да получа награда именно за това, което ще постигнем заедно с колегите от СТЕМО.“

Г-жа Захариева обърна внимание и на активностите на A1 България и служителите ѝ в полза на обществото, сред които са кампанията „Интернет за всички“, популяризирането на иновативните дигитални училища и инициативите в подкрепа на приемната грижа в България.

„Много важно е не само да бъдем номер 1 по приходи, но и да помагаме на обществото и особено на тези, които не могат да имат толкова, колкото заслужават“, подчерта директорът „Корпоративни комуникации“ в A1 България.

Общо 24 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, иновации, ИТ, киберсигурност, изкуствен интелект, образование и много други. Кандидатурите във всяка категория бяха оценявани от независимо жури по четири критерия - постижения в съответната категория, добри управленски практики, препоръки от партньори, както и за цялостен принос за обществото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още