Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Приходите на Vodafone се увеличават, докато Европа се връща към растежа

Компанията запазва вече набраната инерция на най-големия си пазар - Германия

Приходите на Vodafone се увеличават, докато Европа се връща към растежа

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Мобилният оператор Vodafone отчете по-висок от очакваното ръст от 3,3% на приходите от услуги за първото си тримесечие, включително еднократно повишение с около 1 процентен пункт след проблемите заради Covid-19 миналата година, предава Ройтерс.

Главният изпълнителен директор Ник Рийд заяви, че компанията се завръща към растеж на приходите от услуги в Европа, както и в Африка.

„Този растеж се наблюдава както в потребителския, така и в бизнес сегмента, а за него допринасят много от нашите пазари“, посочва той.

Още по темата

Средната прогноза на анализаторите беше за ръст от 1,4 на сто.

Vodafone заяви още, че е запазила инерцията на най-големия си пазар – Германия. Там растежът се е ускорил до 1,4% спрямо 1,2% през четвъртото тримесечие на предходната фикална година. Бизнесът ѝ във Великобритания и Испания се е върнал към растежа на тримесечна база, благодарение на разхлабването на мерките, наложени за овладяване на коронавирусната пандемия.

Продължаващата ценова конкуренция в Италия е довела до 3,6% спад на приходите от услуги спрямо 7,8% спад през предходното тримесечие.

Vodafone обяви, че е на път да постигне годишната си цел от 15-15,4 млрд. евро коригирана печалба и коригиран свободен паричен поток от поне 5,2 млрд. евро.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Българският спортен тотализатор внедри иновативна облачна платформа на А1