IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile увеличи седем пъти печалбата си с помощта на данъчната реформа

Доброто представяне на оператора за последното тримесечие се дължи и на близо един милион нови потребители

16:42 | 08.02.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Печалбата на T-Mobile за четвъртото тримесечие на годината отчете почти седемкратен ръст благодарение на близо един милион нови абонати и бонус от 2,2 млрд. след промените в американското данъчно законодателство, съобщава агенция Ройтерс.

Според данни на американската компания за последните три месеца на годината са регистрирани 891 000 нови потребители, което представлява слабо понижение на годишна база. За сравнение през същия период на 2016 г. те са били 933 000 души.

T-Mobile се възползва от по-ниските си цени и предлагането на допълнителни боунси, за да отнеме от пазарния дял на големите си конкуренти Verizon Communications Inc и AT&T Inc в пренаситения пазар на мобилни услуги. 

Нетната печалба на оператора за последното тримесечие е 2,71 млрд. долара или 3,11 долара за акция. За същия период на миналата година тя е била 390 млн. или 45 цента за акция.

След като бъдат изключени еднократните ефекти, компанията отново се представя по-добре от миналата година с печалба от 48 цента за акция.

Същевременно приходите й са нараснали с 5,1% до 10,76 млрд. долара. Това е близо до очакванията на анализаторите за приходи от 10,83 млрд. долара, по данни на Thomson Reuters I/B/E/S.

Миналия месец компанията съобщи, че е приключил придобиването на стартиращата компания Layer3 TV, която определя себе си като ново поколение кабелен оператор. Все още не е известно каква сума е платила T-Mobile.

По-рано стана ясно, че тя планира да пусне нова услуга за стрийминг до края на тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 6 години
"Печалбата на T-Mobile за четвъртото тримесечие на годината отчете почти седемкратен ръст благодарение на близо един милион нови абонати и бонус от 2,2 млрд. след промените в американското данъчно законодателство...'Е ся последно, за кого работи Тръмп - за Русия и Путин, или за американския бизнес..? :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още