IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Telenor България отново отваря вратите си за служители с увреждания

Програмата Open Mind работи вече пет години

14:07 | 06.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Telenor България</em></p>

Снимка: Telenor България

Telenor България даде начало на петото издание на своята програма за професионално развитие на хора с увреждания Open Mind, в която тази година ще се включат четирима души.

Те ще заемат позициите Специалист „Маркетинг частни клиенти“, Специалист „Логистика“, Координатор автопарк и Младши анализатор на данни.

Четиримата участници са преминали предварителен подбор и интервюта с представители на Jamba, онлайн платформа за осигуряване на среда за предварителна подготовка и последващ подбор на хора с различни възможности. След това селектираните участници са били прехвърлени към екипа за Човешки ресурси на Telenor, разкри Йоана Колева, съосновател на Jamba.

По думите на главния изпълнителен директор на Telenor България Джейсън Кинг програмата продължава да се развива вече пета година.

„Технологиите, които в наши дни са на една ръка разстояние, ни дават тези възможности“, коментира той.

Програмата Open Mind е създадена през 2015 г. и е с продължителност от 2 години. Компанията обичайно привлича по петима участници годишно. От 2015 г. досега през нея са преминали общо 16 души в неравностойно положение. Петима от тях са останали да работят в Telenor България, а девет от служителите са се превърнали в ментори на участниците.

От тази година пък компанията ще направи първи стъпки към създаването на академия за хора с различни възможности.

Ангел Ангелов, заместник-главен директор на главна дирекция "Услуги по заетостта" в Агенцията по заетостта, коментира, че в България се работи активно за наемането на хора в неравностойно положение и за кариерното им развитие.

„От 1 януари до 30 октомври тази година над 12 хил. лица с увреждания са започнали работа през Бюрата по труда в страната. За сравнение през същия период на миналата година броят им е бил 8000, така че определено се наблюдава голям ръст“, заяви той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още