IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите препоръчват: Част VII - Румяна Тренчева

Старши вицепрезидентът "Глобална партньорска мрежа и общ бизнес" на SAP препоръчва любими книги, филми и музика

15:07 | 31.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: SAP</em></p>

Снимка: SAP

"Лидерите препоръчват" е поредица от интервюта с български личности, доказани професионалисти в своята област, които дават своите препоръки за качествено съдържание, на което да посветим времето си в следващите месеци, в които ще сме повече време у дома.

Днес ви срещаме с Румяна Тренчева. Тя е старши вицепрезидент „Глобална партньорска мрежа и общ бизнес“ на SAP в Централна и Източна Европа в SAP от 2019 г. Между 2018 и 2019 г. тя ръководеше Общия бизнес и партньорската мрежа на SAP за същия регион. Преди това тя беше управляващ директор на бизнеса на SAP за клъстер от 10 държави, включително България. В продължение на повече от 5 години Румяна Тренчева беше управляващ директор на SAP Bulgaria и под нейно ръководство компанията постигна забележителни резултати на местния пазар. Преди да се присъедини към екипа на SAP, Румяна работи в компании като Hewlett Packard, Alcatel-Lucent, Ericsson и INDRA. Тя отделя време и усилия, за да подкрепя образователни институции и неправителствени организации, посветени на младежите, жените лидери и младите предприемачи. 

Ето какво ни препоръчва Румяна за следващите месеци и кой е нейният човек за пример през тази толкова предизвикателна година:

Филм: По-скоро минисериали

Нямам конкретен филм, който наскоро да ме е развълнувал, но мога да препоръчам два сериала. Като че ли с COVID-19 постепенно дойде и времето на ново ниво при мини-сериалите, които често на смислово ниво и като цялост са повече от един филм.

Сериал: "Queen’s Gambit" 

"Queen’s Gambit" e филм за таланта, за това как всеки талант има цена и колко е трудно да го последваш и да му се отдадеш. "Normal People" е минисериал за порастването, за търсенето на нас самите и умението ни да разбираме и приемаме себе си и другите.

Queen's Queen's

Книга: "Originals"

Препрочетох "Originals" на Adam Grant (много подходяща за оцеляване в пандемията). Всяка криза представлява и възможност – книгата е издадена преди години, но когато я прочетох отново сега, звученето бе като наръчник как да се справим с предизвикателствата на новото време. Днес всеки има своя шанс, стига да открие и повярва в несъвършенствата и трудностите, които могат да разкрият един нов път, изпълнен с удовлетворение.

Джаджа: doTERRA Aroma Diffuser

doTERRA Aroma Diffuser – най-правилната джаджа за ковид времето у дома. Ароматерапията е доказана мощна система за лекуване на първите симптоми на респираторни заболявания, но и не само – успокоява и възстановява ума и съзнанието, подпомага и стабилизира цялостното ни емоционално състояние.

Музика: Joji - Nectar

Музикалното ми откритие на 2020 г. е Joji, с албума му Nectar. Естествено най-актуалните музикални новини пристигат при мен благодарение на големия ми син. Това, което ме удиви, е и професионалната история зад нашумелия нов изпълнител, който първо създава YouTube канал за всичко друго, но не и за музика. Едва когато натрупва известност с канала си, показва на света и музикалния си талант. Новите комуникационни среди предоставят нови възможности да разгърнем талант или хоби, които да прераснат в бизнес.

Домашно занимание за зимата: Йога/ книги/ сериали/ настолни игри

Йога, Netflix, книги, настолни игри. Задължително е всекидневното занимание с активност и грижа за нашето физическо и ментално състояние през този период. За мен йогата е най-подходящото занимание в домашни условия. Добрият филм или хубавата книга могат да скъсят дните и да ги превърнат в интересни и различни. А настолните семейни игри са извор на голяма забава с цялото семейство.

Board Board

Човекът за пример на Румяна Тренчева за 2020 г.: Доктор Угур Шахин

Доктор Угур Шахин, съосновател на BioNTech, който създава първата ваксина срещу Covid в рамките на часове на 25.01.2020 (още преди да започне пандемията) Живеем във времена на технологичен напредък във всички сфери на живота. Надявам се, че след тази криза медицината, биотехнологиите и научните изследвания ще бъдат новата притегателна сила за таланта на бъдещето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още