IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колин Пауъл за Доналд Тръмп: Национален позор!

Бившият държавен секретар на САЩ определя Хилари Клинтън като личност с "необуздана амбиция" и "алчна"

11:01 | 15.09.16 г. 18
<p>
	Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл. Снимка: архив, Ройтерс

Нов предизборен скандал се заформя в САЩ. След хакерска атака изтекоха мейли на бившия държавен секретар Колин Пауъл, който определя кандидат-президента на Републиканската партия Доналд Тръмп като “национален позор”, съобщава Ройтерс.

В кореспонденцията си Пауъл разкритикува и повторните разследвания на атаките в Бенгази през 2012 г., като ги определя като “лов на вещици”.

Пауъл е потвърдил автентичността на кореспонденцията пред NBC News, като е допълнил, че “хакерите разполагат с много повече”.

Съдържанието на мейлите на Пауъл беше оповестено за първи път от Buzzfeed News. Медията посочва, че е получила кореспонденцията чрез уебсайта DCLeaks.com, който според представители на федералното правителство на САЩ има връзка с руските разузнавателни служби.

Освен, че според Колин Пауъл Тръмп е “национален позор”, бившият държавен секретар го определя и като “международен парий” в мейл от 17 юни, изпратен до негов бивш помощник.

Според Пауъл републиканският претендент за президентския пост е “в процес на себеунищожаване” и изобщо няма нужда демократите да го атакуват.

В друг мейл от 21 август Пауъл разкрива, че Тръмп е стимулирал “расисткото” според бившия държавен секретар движение, което разпространява слухове за родната страна на сегашния президент Барак Обама.

В друг мейл Пауъл пише за Тръмп, че “той ни смята за идиоти”.

От екипа на Доналд Тръмп все още няма отговор на разпространените хакнати мейли.

Колин Пауъл не се ограничава само до иронизиране на Тръмп. В мейл от 17 декември 2015 г., изпратен до бившия държавен секретар Кондолиза Райс, той заявява, че “в Бенгази се осъществява глупав лов на вещици”.

Информационната агенция припомня, че през 2012 г. бяха стартирани осем разследвания на американския Конгрес, водени от републиканци, след атаките срещу американското консулство в либийския град. Тогава загинаха четирима американци, включително посланика на страната в Либия Крис Стивънс.

Докладът от проверките беше публикуван през юни на следващата година. В него се подчертават най-различни бюрократични пропуски, но липсват конкретни обвинения към бившия държавен секретар Хилари Клинтън, в момента кандидат за президент на демократите.

В електронната си кореспонденция Колин Пауъл не е подминал и Хилари Клинтън. Той я описва като личност с “необуздана амбиция” и “алчна”, като прави и няколко цветисти препратки към слуховете за връзки с други жени на съпруга й, бившия президент Бил Клинтън. Тези слухове се приписват на New York Post.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
хахабуквално паднах на земята от смяхот това по-точно няма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
data
преди 7 години
Лилипут и ЛилиПутка :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Колин Пауъл е изявен член на Institute of Foreigh Affairs.Но какъвто и да е, все пак не е ли дал много точни определения за днешните кандидати за Белия Дом. Аз бих ги описал даже по цветущо - злата вещица и наглия мошеник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
Tutankhamon
преди 7 години
Жената има драма, оставете я. Духали са на Бил, сега иска да се убеди, могат ли на нея нещо от вида да предоставят като компенсация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
partner
преди 7 години
Клинтън е също здраво наритана:http://***.cbsnews.com/media/5-emails-in-which-colin-powell-slammed-hillary-clinton/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 4
Tutankhamon
преди 7 години
А участието на ген.Пауъл в разпалването на войната с/у Ирак, с явно измислените доказателства, кога клатеше нек'ви епруветки в ефир /доказано, в последствие, липса на ОМП/ - ТОВА не е ли позор? Леле, Генерале, първо виж себе си.- Избелял, като Джако.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още