IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минимални загуби за щатския долар преди важния доклад за инфлацията в САЩ

Инвеститорите очакват с повишено внимание данните за потребителските цени в САЩ за юли

11:23 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Минимални загуби за щатския долар преди важния доклад за инфлацията в САЩ

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Щатският долар започна сесията в сряда с минимални понижения на фона на поредните масови разпродажби на борсите в Китай, който създават все по-големи притеснения сред инвеститорите. Представянето на зелените пари през днешния ден ще бъде силно повлияно и от доклада за потребителските цени в САЩ за месец юли, който ще покаже дали инфлацията в страната се засилва. Другото важно събитие ще бъде свързано с изнасянето на записките от последната среща на Фед, които могат да дадат повече яснота за това, дали лихвите ще бъдат повишени през септември.

Борсовата сесия в Китай приключи с нов 6-процентен спад, причинен от опасенията, че поевтиняването на юана може да продължи. В същото време анализаторите коментираха, че пониженията не са особено изненадващи, тъй като втората по големина икономика в света забавя значително своя растеж през последните месеци.

Инвеститорите очакват с повишено внимание данните за потребителските цени в САЩ за юли. Очакванията са, че измерителят ще остане при 1.8% на годишна база, до където достигна през предходния месец. Това ниво е близко до заложената целева стойност от Федералния резерв, която е 2%. По-високата инфлация от очакваното ще даде допълнителен стимул на централните банкери да повишат лихвите през септември.

Изнесени във вторник данни показаха, че потребителските цени за месец юли във Великобритания са достигнали 5-месечен връх при 1.2% на годишна база, надвишавайки значително очакванията за 0.8%. Изненадващите данни доведоха до поскъпване за британската лира, тъй като инвеститорите подновиха залозите си за скорошно повишаване на лихвите и от страна на Английската централна банка.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:30 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още