IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексистките мерзости

Който се хвали, че може да упражнява сексуално насилие над жени, няма място в Белия дом, смята Инес Пол

08:50 | 10.10.16 г. 30
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Много се изписа по темата за силната подкрепа за Доналд Тръмп, която той получава въпреки вербалните си изцепки срещу жените. Самата аз разговарях през изминалите месеци с много жени в цялата страна и ги запитах дали не се чувстват обидени и нападнати от неговите думи. От висшистки, лекарки, предприемачки, възрастни и млади получавах винаги един и същи отговор: "Той само така си говори". Но и: "Ние имаме нужда най-сетне от един силен мъж в Белия дом! Важното е какво върши, а не какво говори!".

Известни психолози посветиха дълги есета на този феномен. В тях те описват Доналд Тръмп като "един от последните бели мъже, които не са се поддали на джендър манията и на политическата коректност". Като "пример за подражание за много мъже", като "лъч надежда, че все още не е свършено със силния пол". За жените пък Доналд Тръмп вероятно е "олицетворение на неизпълнените копнежи в днешния свят на крайно нееротичния егалитаризъм", пише в свой анализ за Deutsche Welle Инес Пол. 

Да се надяваме, че сега идва краят на тези недодялани тези. И че хората най-сетне ще разберат, че образът на жената, създаван от Тръмп, няма нищо общо с истинската мъжественост, а само със сексистката мерзост.

Преди броени дни Washington Post публикува видео, което документира един разговор на Доналд Тръмп от 2005 година, малко след сватбата му със сегашната му съпруга Мелания.

Видеото не оставя място за никакви погрешни интерпретации. Никой не може да твърди, че изявленията на Тръмп са извадени от контекста или пък че той само се е шегувал. „Аз ѝ се нахвърлих, но се провалих. Признавам си. Исках да я ч...м, тя беше омъжена". Във видеото Тръмп говори за това как заедно са избирали мебели и как „се опитал да я ч...а като кучка".

Най-отвратителният момент във видеото е когато Доналд Тръмп открито се хвали със своя статут и с властта, която му разрешава да прави каквото си поиска. Дори да упражнява сексуално насилие над жените. „Когато си звезда, можеш да правиш с тях каквото си поискаш. Можеш да ги хващаш направо за ...! Можеш да правиш всичко!" 

Сигурно има достатъчно разбираеми причини за досегашната подкрепа за Тръмп. Вероятно мнозина се надяваха, че политическият аутсайдер най-сетне ще се погрижи за онези, които се чувстваха изоставени от Вашингтон. Вероятно немалко хора вярваха, че един независим бизнесмен ще извади страната от политическото блато и ще я поведе напред.

Който обаче продължава да подкрепя Доналд Тръмп и след това видео, не е нищо по-различно от него - злия сексист, който разглежда жените само като сексуални обекти и се перчи, че може да упражнява сексуално насилие над тях. За това не може и не бива да има никакво разбиране, пише още Пол. 

Възможно е обаче това видеодоказателство да не спре фанатизираните привърженици на Тръмп да гласуват за него на 8 ноември. От решаващо значение в крайна сметка ще бъдат онези 8 до 10 процента от колебаещите се досега американски избиратели. Да се надяваме, че след този уикенд те вече знаят, че ако този човек победи на изборите първата жена-кандидат за президент в историята на САЩ, това ще бъде фатален сигнал не само за собствените им дъщери и внучки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 2 rate down comment 1
grumpy_old_man
преди 7 години
Интересно какъв ли е образът на жената създаден от Бил Клинтън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 2 rate down comment 1
Pyramid
преди 7 години
Що бе, Нобелиус? Наблюдаваме редовно у нас, откак Боко Истината стана премиерин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 7 години
Който се бил хвалел бла-бла-бла. Повечето истински престъпници отричат до последно въпреки, че не само насилие са упражнявали, ами и са погубили живот. Накратко, има си спуснати политически поръчки какво да се пише, ихората си изпълняват съвестно доставките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 8 rate down comment 2
panther
преди 7 години
Вече само по заглавието мога да позная, че става въпрос за тъповата статия от юден веле...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 8 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
http://***.spiegel.de/politik/ausland/bill-clinton-diese-frauen-werfen-ihm-sexuelle-belaestigung-vor-a-1115952.htmlА ето и пресконференция на Тръмп с някои от жертвите на сексуалните действия / не приказки/ на Били Клинтън.За информация на Инвестора , щото Блумбъргови сигурно не са видели статията в Шпигел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 11 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"Който се хвали, че може да упражнява сексуално насилие над жени, няма място в Белия дом, смята Инес Пол."Инес Пол сигурно смята че място в Белия дом има тоя , който не се хвали , ами си го упражнява върху стажантките .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 12 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
никога до сега в историята на цялата държавна машина плюс цялата медина индустрия не са работили с такова ожесточение срещу ... за президента на САЩ.--------------------------------------------------Какви глупости говориш само. Това не се е случвало НЕ само ..... тъката тъката тъката такова.... за Сащ, а и в СВЕТОВНАТА история не се е случвало. Филмът ще е интересен, между другото. Никога до сега не сме наблюдавали подобна смесица от тотална тъпота, безгранична наглост и безпрецедентно лицемерие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 23 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
П.С.... Иначе, даже бих се радвал Тръмп да спечели - не, че го харесвам като теб, но просто ме е гнус от това денонощно промиване на мозъци с всички средства и по всички направления - никога до сега в историята цялата държавна машина плюс цялата медийна индустрия не са работили с такова ожесточение срещу единия кандидат за президент на САЩ! Тази наглост и безскруполност е редно да получи възмездие, но май едва ли... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 14 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
Нема да стане - нищо нема да трие Бойчо. Малко ми е криво, че требва да те разочаровам, но бюлетините за победата на Хилари вече са напечатани, пуснати в урните и даже преброени... хахаха... Сори, Импе... Едва ли некой ще допусне пак издънката с Брекзита... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 12 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
Тръмп е пълен шит, ама кампанията срещу него май показва само безсилие и паника! И не се знае всъщност дали няма да даде обратен ефект...? Но и не се знае какво още е скрила баба Хил в опи^каното си бельо за последния момент - при всички случаи ще е зловонно... Хахаха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още