IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските индекси приключиха изцяло на зелена територия

Еврото записа ръст спрямо долара за трета поредна сесия

12:00 | 29.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси приключиха търговията в четвъртък с повишения, следвайки силните ръстове на американската борса, съобщава CNBC.

Японският Nikkei 225 се повиши с 0,54%. Южнокорейският Kospi отвори на рекордно високо ниво и за кратко премина над границата от 2 400 пункта. В крайна сметка индексът се повиши с 0,63% до 2 397,65 пункта рано тази сутрин.

Австралийският ASX 200 нарасна с 0,96%, задвижван от ръстовете при енергийния подиндекс и този на производителите на основни ресурси. Китайските индекси също се оцветиха в зелено, като в Хонконг Hang Seng нарасна с 0,86%. На континенталните пазари Shanghai Composite прибави 0,32%, а Shenzhen Composite се повиши с 0,628%.

Източник: CNBC

Индонезийските пазари останаха затворени.

Инвеститорите изглежда пренебрегнаха коментарите на ръководителя на Европейската централна банка Марио Драги във вторник, като еврото записа ръст за трета поредна сесия до 1,1406 долара тази сутрин българско време. Европейската валута докосна ниво от 1,1419 долара по време на сесията, след като в сряда достигна едногодишен връх.

Цената на акциите на японската технологична компания Toshiba записа спад от 3,7%, след като компанията се отказа от крайния срок за продажбата на своето звено за чипове за памет. Тя посочи, че сделката за 18 млрд. долара ще бъде забавена заради различия в мненията с консорциума, избран за предпочитан участник в търга.

На петролния пазар цената на фючърсите върху сорта Брент се повиши с 0,32% до 47,46 долара, а тези върху американския лек суров петрол поскъпнаха с 0,42% до 44,93 долара за барел.

На валутния пазар доларовият индекс се търгува на ниво от 95,846 пункта спрямо кошницата от валути. Спрямо йената американската валута остана почти без промяна на ниво от 112,25 йени за долар. По-рано през седмицата зелената валута се търгуваше на едномесечен връх спрямо йената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още