IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските пазари се търгуваха смесено в очакване на сигнали от централните банки

Цената на петрола се повиши по време на сесията във вторник

11:34 | 27.06.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските пазари се търгуваха смесено в очакване на сигнали от централните банкери, съобщава CNBC.

Японският Nikkei 225 се повиши с 0,34%, докато южнокорейският Kospi възстанови първоначалната загуба и приключи с ръст от 0,17%. Австралийският ASX 200 отписа 0,25% от стойността си.

На китайските пазари търговията също беше смесена. В Хонконг Hang Seng финишира на зелена територия, като нарасна с 0,13%. На континенталните пазари Shanghai Composite се понижи с 0,09%, а Shenzhen Composite прибави 0,054% към стойността си.

Пазарът в Индонезия беше затворен заради официален празник.

Източник: CNBC

В същото време инвеститорите следят внимателно за промени в реториката на централните банки. В момента в Португалия се провежда форум на Европейската централна банка, а ръководителката на Федералния резерв Джанет Йелън ще говори в Лондон по-късно днес.

Инвеститорите също така анализират срещата между американския президент Доналд Тръмп и индийския премиер Нарендра Моди в Белия дом в понеделник, на която двамата обсъдиха въпроси, свързани с търговията и отбраната.

В същото време опасенията заради нарастващото производство и свръхпредлагане продължат да тежат върху цената на петрола, но въпреки това се възстановяват леко. Фючърсите върху сорта Брент поскъпнаха по време на сесията с 0,31% до 45,97 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол повишиха цената си с 0,18% до 43,46 долара за барел.

На валутния пазар доларовият индекс се търгува на ниво от 97,364 долара рано тази сутрин в сравнение с 97,4 пункта през предишната сесия. Спрямо йената доларът поскъпна, достигайки близо 5-седмичен връх от 111,85 йени за долар.

Цените на златото се понижиха с почти 20 долара за унция по време на търговията в Лондон. Повече от 1,8 милиона унции на жълтия метал са били изтъргувани в рамките на една минута, което е повече от обемите, търгувани по време на последните рискови събития, съобщи старши икономистът на ANZ Череле Мърфи. По думите му това вероятно се дължи на човешка грешка, съобщи Ройтерс.

Цената на златото на спот пазара беше 1 242,40 долара за тройунция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 6 години
Сега Централната банка (ЦБ) не е надежден източник за полезни решения, защото ЦБ работи при условия на (за националното стопанство) вреден модел на парична политика и е със съдба на жертва и подсигурен провал.Мнозина очакват ЦБ да е спасител от актуални щети. Днес ЦБ не може да предотврати такива щети, защото е без необходимата компетентност.За спасение от уголемяващите се актуални злини е необходимо усъвършенствуване на сегашния, т. е. прилагане на (за националното стопанство) полезен модел на парична политика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още