IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават 21,4 млн. лв. за заплати и осигуровки на членове на избирателните комисии

Министерският съвет ще разполага с 37 млн. лева за организацията на местния вот през есента

13:14 | 27.08.15 г.
Дават 21,4 млн. лв. за заплати и осигуровки на членове на избирателните комисии

21,4 млн. лева са планираните разходи за заплати и осигурителни вноски на членове на общинските и секционните избирателни комисии за изборите на 25 октомври. Това одобри правителството на неприсъствено заседание. Разходите са само част от предвидените за провеждането на местния вот и референдума през есента.

Още вчера от стенограмата на заседанието на Министерския съвет стана ясно, че финансовият министър ще предложи план-сметка за разходите за изборите в размер на около 50 млн. лева. Сега правителството дава одобрение за 50,55 млн. лева.

37 млн. лева от тях ще са за организационно-техническите дейности на Министерския съвет около вота. В тях се включват и разходите за възнагражденията на членовете на избирателни комисии, отпечатването на бюлетини, устройствата за машинно гласуване и други.

На Централната избирателна комисия ще бъдат преведени общо 6,2 млн. лева, от които 4,15 млн. лева – за материално-техническо осигуряване и обработка на резултатите. 1 млн. лева са определени за разходи за медийни пакети за партии, коалиции и инициативни комитети, а 750 хил. лева – за разяснителната кампания около референдума.

За сигурността на вота вътрешното министерство ще получи 4 млн. лева, а за организирането на вота в чужбина външно министерство ще има на разположение 1,5 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още