IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов: Следващият бюджет ще бъде с по-малък дефицит от планираното

Над 700 млн. лева повече разходи за персонал обеща финансовият министър

13:48 | 08.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Над 700 млн. лева повече разходи за персонал ще има в следващия бюджет, който правителството ще предложи, и то във всички сектори. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БТА. 

Той каза, че следващият български бюджет ще бъде с по-малък дефицит от този, който беше планиран. В него залагаме всички тези политики, за които преди шест месеца претендирахме за изпълнителната власт, посочи финансовият министър.

Увеличението на учителските заплати е факт и ще продължи и през следващата година, каза Горанов. Обещали сме на Северна България магистрала "Хемус" и до пролетта на 2018 г. тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен-Ловеч, заяви финансовият министър.

Той каза, че другите теми са за социалната политика, за подобряване на работата на институциите и за премахването на излишната бюрокрация.

"Всичко това безспорно дразни и притеснява нашите опоненти, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на успешните ни политики", коментира Горанов. Той отбеляза, че потреблението и доходите в реалния сектор растат и това се оценява от обществото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 7
lyusien
преди 6 години
Прекрасно Вярвам че финансовия министър ще изпълни обещанието си и ще харчи по вече през следващата година а не като тази да икономисва държавни разходи 700 милиона или 1 милиард увеличаване на доходите ще тласне рязко нагоре потреблението и Б В П Нужни са по вече пари за БДЖ регионални пътища благоустрояване на градовете Във здравеопазването и М В Р има достатъчно пари но трябва да харчите за тях да станат по ефективни и да вършат работата за която им плащаме Всичко което не можете да го направите вече години наред го давайте на концесия - магистрала Хемус магистрала Черно море пътя Русе - В Търново и пътя Русе Шумен Сръбска граница -СофияТрябва да разберете ча няма безплатен обяд и всеки които иска да се движи бързо и безопасно трябва да плаща Вижте Сърбия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още