IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР дава над 10 млн. лв. за обновяване на линията за спешни случаи 112

Системата на 112 е в „бедстващо“ положение и не функционира добре, твърдят от вътрешното ведомство

16:36 | 22.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерство на вътрешните работи (МВР) откри ускорена обществена поръчка за ремонт на линията за спешни случаи 112.

Прогнозната стойност на поръчката е малко над 10 млн. лв. без ДДС, става ясно от публикуваната информация в портала за обществени поръчки.

Причината за откриване на търга според МВР е, че в момента системата на 112 е в „бедстващо“ положение и не функционира добре, а апаратурата в центровете в София и Русе е "критично амортизирана". 

Парите ще отидат за обновяване и ремонт на инфраструктирата на 112 и за внедряване на възможност за ползване от хора със слухови и говорни трудности, като основната цел е "възстановяване на работоспособността на Национална система 112".

В описанието на поръчката се посочва, че ще бъде закупен и нов лиценз за Oracle за базата данни, а хардуерът и софтуерът ще бъдат обновени. Климатичната инсталация също ще бъде подменена.

Поръчката е обявена на 1 юни, а срокът за подаване на оферти е бил до 19 юни по ускорената процедура поради спешност, посочва възложителят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още