IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът ще задължи БНБ да изчисли ефекта от действията за КТБ

Няма скрити договорки, нито плаващо мнозинство между ГЕРБ и ДПС, категорична е Менда Стоянова

17:16 | 30.10.14 г. 1
Парламентът ще задължи БНБ да изчисли ефекта от действията за КТБ

Председателят на временната парламентарна бюджетна комисия Менда Стоянова съобщи, че утре в пленарна зала парламентът ще задължи БНБ до три календарни дни да представи разчети, подкрепени с финансови обосновки, за макроикономическия ефект и ефекта за държавния бюджет от действията, които предстоят по отношение на КТБ.

Стоянова беше категорична, че при оздравяването на КТБ в никакъв случай няма да се допусне участие на публични средства „в размери по-високи от тези, които биха били ангажирани, ако се платят влоговете на гарантираните вложители".

"Тоест държавата не може и не трябва да си позволява оздравяване с публични средства. Ние продължаваме да считаме, че това е основният параметър и оставаме на него”, каза депутатът от ГЕРБ.

Тя обясни, че промяната в Закона за кредитните институции се прави, за да се даде време на инвеститор, който иска да вложи 1 млрд. евро в КТБ.

Стоянова беше категорична, че няма скрити договорки за КТБ, а спекулациите, че има плаващо мнозинство между ГЕРБ и ДПС, са "просто смешни".

"Ако ние управляваме с правителство на малцинството, ще търсим за всяко наше смислено решение максимална подкрепа. Ще я търсим преди да формулираме решението, както сме я търсили за тези текстове", допълни още тя. 

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Казуса КТБ можете да следите тук

 


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
forexboy
преди 9 години
Парламентът щял да задължи БНБ? Извинете, но от кога БНБ е на подчинение на парламента?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още