IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ромските медиатори ще получават заплата от 500 до 550 лева

Безработни ще стават „помощник-възпитатели“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“

14:02 | 22.03.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Трудовото възнаграждение на ромските медиатори, назначени по Националната програма „Активиране на неактивни лица“, ще се увеличи.

Това предвиждат одобрени от служебния кабинет промени в Националния план за действие по заетостта за 2017 г., съобщи правителствената пресслужба.

За ромските медиатори със средно образование заплатата ще се повиши от 460 лв. на 500 лева, а за висшистите увеличението е от 530 на 550 лева.

Целта е да се повиши активността на медиаторите, чиято задача е да информират и мотивират икономически неактивни хора от ромски произход и да помагат за тяхната социална и трудова интеграция.

С друга промяна се дава възможност безработни да се назначават на длъжност „помощник-възпитател“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“.

Разширяването на обхвата на дейностите ще осигури допълнителна възможност за заетост.

Паралелно с това ще увеличат услугите, предоставяни при отглеждането и възпитанието на децата с увреждания чрез извършване на дейности по подпомагане физическото, социалното, емоционалното и интелектуалното им развитие, аргументират се за решението си министрите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
vzhekoff
преди 7 години
Железен си !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Императорът
преди 7 години
Значи едни безделници ще получават заплати, за да убеждават други безделници, че трябва да работят - и за това ще получават заплати от нашите данъци - и то независимо дали от "работата" им има дори минимален ефект или не ??? СТИГА ТОЛЕРАНТНОСТ, СТИГА СМЕ ХРАНТУТИЛИ ТИЯ ИНДИВИДИ !!! Спиране на всякакви помощи и принудителен труд като наказание за извършилите престъпления, включително по Чл 323а и 234в от НК - ето ТАЗИ мярка ще има 638 214 пъти по-добър ефект !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още