IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учителските заплати се увеличават със 70 лева от 1 октомври

Средната заплата на учителите ще се вдигне до 890 лева

13:48 | 27.10.15 г.
Учителските заплати се увеличават със 70 лева от 1 октомври

Учителските заплати ще се повишат със 70 лева от 1 октомври. Това съобщи пред журналисти днес в Министерския съвет Янка Такева, председател Синдиката на българските учители към КНСБ.

Решението е взето на среща с премиера Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на синдикатите, съобщава БТА. 

Стартовите заплати на учителите ще се вдигнат с 12,6 процента до 600 лева, каза Янка Такева. Средната заплата на учителите ще се вдигне до 890 лева, добави тя.

„Хубаво е, че в бюджета за 2016 година образованието е приоритет”, каза Такева. Като председател на синдикат съм удволетворена, защото за първи път чрез средства се доказва, че приоритет не е някой друг сектор, а точно образованието, добави тя. Всичко, което поискахме, е обезпечено в бюджета за следващата година, допълни Такева.

Още в началото на септември стана ясно, че Горанов е обещал да предостави допълнително 20 млн. лв. за средното образование.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още