IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на енергетиката - микс от различни източници

Близо 10 млн. души работят във ВЕИ сектора в световен мащаб, коментира Боян Рашев

18:19 | 26.05.17 г.
Бъдещето на енергетиката - микс от различни източници

Енергийното бъдеще на света е микс от различни източници на енергия, коментира управляващият партньор в denkstatt България Боян Рашев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му 9,8 млн. души работят в сектора за производство на енергия от възобновяеми източници в световен мащаб. Големият ръст е в Китай и Индия, в САЩ се отчита по-нисък растеж, а в Европа - голям спад, коментира експертът.

"Тези работни места обаче до голяма степен зависят от провежданите политики и субсидиране", допълни той. "Ако инвестираме във ВЕИ с ясната идея, че това ще води до увеличение на електричеството, това няма как да е правилна политика", коментира той.

Условията на ВЕИ сектора в отделните държави са много различни, коментира още той. В Германия отдавна има пренасищане на пазара, с което се отбелязва и голям спад на новите инсталации и на работните места. В Дания и Германия токът е най-скъпият в Европа, достигащ цена над 30 евро цента на киловатчас. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още