IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският пазар ще носи 5-7% от оборота на KMV

Фокусът на KMV за реализирането на бъдещи инвестиции е насочен към Балканите, коментира изпълнителният директор Алесандро Паскал

21:55 | 21.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Алесандро Паскал. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Алесандро Паскал. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Водещият производител на минерална и изворна вода в Централна Европа Karlovarské minerální vody, a.s. (KMV) има цялостен интерес към разширяване на бизнеса си в Югоизточна Европа. Това коментира изпълнителният директор на KMV Алесандро Паскал в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова.

Припомняме, че в четвъртък компанията от Чехия обяви, че придобива производителя и дистрибутор на продуктите на Pepsi за България „Куадрант Бевъриджис“ АД

По думите на Паскал българският пазар може да допринесе с 5-7% към общите приходи на KMV, а в дългосрочен план очакванията са за по-голям дял.

„Сделката за придобиване на „Куадрант Бевъриджис“ е един добър начин да започнем бизнеса си в България – страна, в която виждаме добър потенциал за развитие", заяви още мениджърът.

Фокусът на KMV за реализирането на бъдещи инвестиции е насочен към Балканите, коментира още Паскал.

Това е втората голяма сделка в сектора на безалкохолните напитки и води за последните няколко месеца, след като в края на миналата година белгийската компания Spadel придоби дела на  Advent International в производителя и дистрибутор на бутилирана вода "Девин" АД. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката в началото на март.

„Куадрант Бевъриджис“ АД оперира на българския пазар от 2007 г., като бутилира и дистрибутира брандовете Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess, Pepsi-Lipton International и студения чай с марка Lipton, Gat Foods, соковете и нектари Prisun и водата Bellissima. Компанията е дистрибутор и на енергийната напитка Rockstar.

Karlovarské minerální vody a.s. е най-големият производител на минерални и трапезни води в Чехия. Компанията е основана през 1873 г. от Найнрих Матони, роден в Карлови Вари. 

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria! 


 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още