IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти: Служебното правителство е балансирано и ще свърши работата си

Качихме се на много високо професионално и интелектуално управленско равнище, коментира проф. Михаил Мирчев от УНСС

11:28 | 27.01.17 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Служебното правителство е балансирано и ще свърши основните си две функции - да подготви парламентарните избори и да ускори действията по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС. Това каза Нено Димов от Института за дясна политика в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той изтъкна, че България е свикнала да има повече извънредни, отколкото редовни избори, и мандатите, изкарани докрай, са малко. Изборите ще бъдат съвсем нормални, смята Димов. 

"За мнозина кабинетът е доста неочаквано конструиран. Той не прави никаква революция. Не извежда някакви много силни фигури, които да правят неща като Доналд Тръмп например. Той е конструиран консенсусно и балансирано", добави Мирчев.

Има много хора от системата на ГЕРБ, от бивши други власти, почти няма лица от БСП.

Това е кабинет, който е сметнат да не се предизвикват кризи до следващия парламент, до организирането на следващата изпълнителна власт”, каза от своя страна проф. Михаил Мирчев от УНСС.

Правителството е центристки балансирано. До голяма степен то е най-обвързано с партии, които няма да се явят на предстоящите избори, коментира Димов.

Съставът на служебния кабинет е на високо равнище, допълни проф. Мирчев. „Качихме се на много високо професионално и интелектуално управленско равнище и това е революционното в избора на този състав“, каза той.

По думите му има много „раздадени пари“ от кабинета на Борисов само с министерско постановление и без санкцията на парламента, които могат да бъдат лесно отменени от служебния кабинет.

Още вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Пуки
преди 7 години
Лакеите вече знаят какво ще бъде..... Дайте ни поне две седмици почивка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още