IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Trigraphy - "Тайното оръжие на модерните артисти"

Българско приложение превръща снимките ви в произведения на изкуството

20:45 | 24.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

„Тайното оръжие на модерните артисти“ - така създателите на приложението Trigraphy го описват в уебсайта си. В App Store на Apple ще го откриете с описанието „фотографско приложение с арт филтри“.

Всъщност Trigraphy е българска разработка - приложение за фотообработка, което се появява почти на шега. 

То се ражда след няколко неуспешни проекта от страна на Николай Нaнков, неговият основател, който е и главен изпълнителен директор на компанията, която стои зад него. В крайна сметка Николай успява да направи продукт, който да пробие в App Store, при това за една нощ. 

След първоначалния успех Николай решава да развива Trigraphy, интегрирайки нови функции и събирайки екип, с когото да движат проекта напред.  

В момента приложението е в третата си версия, а екипът вече мисли по следващата, която да помага на потребителите да превръщат снимките си в истински произведения на изкуството. 

Зад Trigraphy не стоят големи инвеститори, нито огромни инвестиции от българска страна. Екипът решава да остане независим, а към днешна дата оценява това като правилен ход. 

И макар създателят на приложението да подхожда изключително скромно към резултатите на компанията, сегашният бизнес модел се оказва успешен - фирмата генерира печалба и успява да използва средствата, за да инвестира в нови и нови функции. 

Николай оценява липсата на силен маркетинг като основната си грешка до момента и смята да заложи на това в бъдещ план. Освен това замисля нов проект, който до известна степен да се поучи от грешките, допуснати до момента. 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още