IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Шусел: България е напълно интегрирана, свободна държава в ЕС и по-видим съсед

Европа трябва да преосмисли своята външна политика и да се върви към интеграция на въоръжените сили, коментира бившият австрийски канцлер

21:21 | 25.04.17 г. 7
<p>
	Волфганг Шусел. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Волфганг Шусел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е напълно интегрирана, свободна и независима държава в Европейския съюз (ЕС). Това коментира в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria бившият канцлер на Австрия Волфганг Шусел.

„Участвах активно за приемането на България в ЕС, работих с тогавашния премиер Сакскобургготски и винаги съм смятал, че страната ви трябва да стане член на общността“, коментира Шусел.

„Сега имате възможността да участвате във формирането на политиката на ЕС, което преди не бе възможно. България е много по-видима като съсед и активна“, допълни той.

Надявам се на фона на кризите Европа да преосмисли своята външна политика и да се върви към интеграция на въоръжените сили, каза още Шусел. "Не толкова като армия, колкото в едно засилено сътрудничество и обмяна на информация за потенциални терористични заплахи. Единствено засиленото европейско сътрудничество в областта на сигурността може да се справи с новите предизвикателства", каза той.

„Популизмът е като хамелеон - може да сменя окраската си от левите до десните политически пространства и сантиментите са доста уеднаквени - антиевропейски, настроени в голяма степен против елита, естаблишмънта и установения ред", коментира още той.

Целия разговор с Волфганг Шусел можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 6 години
ае стига сте хвалили тая перачница на парите на бившите диктатори и всякви крадци от източния блок ... като си избираме крадци и комунисти, не ни е виновен нито австрия нито белгия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 6 години
мише, който си е роден слуга като теб, слуга ще си остане цял живот ... и аз съм ходил да работя на Запад за малко, но никога не съм слугувал там ... та не е до ЕС, МС, а до какъв *** си, а ти си доста голям :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
IQ96
преди 6 години
до 4 Студената вода е 0 само във Виена, а сигурно си даваш сметка, че у нас Алпи-йок. Като пътуваш през Австрия, Швейцария знаеш как изглеждат фермерите им и бъди сигурен, че наистина и работят и са умни!Иначе за лекарствата си прав, ама не ни е виновна Австрия,нали? нито пък Европа.За билетчетата-също си прав, може да не са толкова скъпи и ***! само за един транспорт, но ако някое народонаселение също си плащаше, може би цената щеше да е по-ниска.В Австрия либерастията не върви, както Хельински комитети няма, така че това е една добра страна, от която трябва да се учим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 5
ДХДО
преди 6 години
... за мъртвите или добро или нищо :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 5
ДХДО
преди 6 години
хахаха :) наистина, човек като се замисли върху заглавието, като за упокой звучи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 13
Dimat
преди 6 години
Почнат ли западняци да говорят нещо хубаво за нас,ПОМНЕТЕ - НЕЩО ЛОШО НИ СЕ ПОДГОТВЯ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още