IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street очаква речта на Джанет Йелън с рекорди

Пазарът казва, че не е притеснен от вдигане на лихвите в краткосрочен план, коментира анализатор

23:10 | 23.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Индексите на Wall Street приключиха втория търговски ден от седмицата с леки ръстове и нови рекорди, докато инвеститорите очакват последния ден от седмицата, когато е речта на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачи с 0,1%, или с 18,01 пункта, до 18 547,43 пункта.

Широкият индекс Standard & Poor‘s 500 се извиси с 0,2% до 2 186,90 пункта, воден от сектора на компаниите производители на материали. Във вторник S&P 500 записа 32-та си поредна сесия без изменение над 1%.

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е нагоре с 0,3% до 5 260,08 пункта, което е нов рекорд.

Въпреки минималните ръстове индексите са на рекордно високи нива.

„Мисля, че преминаваме от пазар, движен от лихвените проценти, към пазар, движен от печалбите“, коментира главният инвестиционен стратег на Raymond James Джефри Саут. „Ако пазарът предстои да бъде ударен, то ще бъде от нещо непредвидено. В противен случай мисля, че ще върви нагоре.“

„Не съм изненадан, че пазарът не пропадна. Изненадан съм, че се изстреля толкова бързо“, заявява главният изпълнителен директор на Adrian Day Asset Management Ейдриън Дей. „Смятам, че това, което пазарът казва, е, че не е притеснен от вдигане на лихвите в краткосрочен план.“

Данните от деня показват, че продажбите на нови жилища се повишават през юли до най-високото си ниво от осем години. Ръстът спрямо юни е от 12,4% до годишен темп от 654 хил. единици, сочат данните на Министерството на търговията. Това е с 31,3% повече в сравнение с юли миналата година.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на производството, съставен от Markit, се понижава от 52,9 до 52,1 пункта през август.

На корпоративния фронт Best Buy записа 18,9% ценови ръст, след като отчете по-високи от очакваното приходи и печалби.

По-късно през седмицата се очакват междинните отчети на HP, Guess, Williams-Sonoma, Tiffany, Dollar General, Dollar Tree и други.

На пазара на суровини цената на фючърсите върху американския лек суров петрол (WTI) се повиши с 1,46% до 48,10 долара за барел. Това се случи, след като Ройтерс писа, че Иран изпраща положителни сигнали, че може да подкрепи съвместно действие, което може да подкрепи цените на петрола.

От своя страна контрактите върху златото с доставка през декември прибавиха 2,70 долара към цената си до 1 346,10 долара за тройунция.

На валутните пазари доларовият индекс е без съществена промяна. Курсът на еврото е окло 1,131 долара, а на йената – 100,19 йени за долар.

На пазара на облигации доходността по 2-годишните американските държавни ценни книжа се понижи до 0,75%, а тази по бенчмарковите 10-годишни ДЦК – до 1,55%.

Повече за търговията отвъд Океана можете да разберете от коментара на Сю Кийнан от Bloomberg New York за Bloomberg TV Bulgaria

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още