IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МС прехвърли на Столична община терен за естакадата на новия булевард в Лозенец

Изграждането на пътя започна през миналата година след неколкогодишни спорове с живущи в квартала

14:15 | 23.03.16 г.
МС прехвърли на Столична община терен за естакадата на новия булевард в Лозенец

Правителството прехвърли на Столична община държавен терен с площ 669 кв.м за строителството на новия булевард в кв. “Лозенец”, който ще свързва бул. „Пейо Яворов“ и бул. „Черни връх“, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Теренът е необходим за изграждането на естакада над ул. „Атанас Дуков“, посочват от пресцентъра на правителството.

Общината започна да строи новия булевард през миналата година, въпреки протестите и възраженията на живущи в квартала заради строителството в Борисовата градина и Ловния парк. Споровете за пътя са от години, като проектът на няколко пъти беше стопиран за преработване.

На естакадата се разчита да “отпуши” трафика по бул. "Никола Вапцаров" и бул "Пейо Яворов" към бул. “Черни връх”, както и да облекчи натовареното кръстовище при бул. "Никола Вапцаров" и бул. "Черни връх".

След неколкогодишни дискусии строителството на булеварда стартира през миналата година. Той трябваше да е готов до края на 2015 г., но сроковете не бяха спазени.

Булевардът ще е с две пътни платна с по две ленти. Предвидена е и велоалея, която ще е свързана с велоалеята в Борисовата градина.

Стойността на проекта е малко над 8 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още