IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Турция ще се бори докрай срещу всички атаки на терористични групи

Трудно е да си представим по-цинично престъпление от убийството на мирни хора в разгара на новогодишно празненство, заяви руският президент Владимир Путин

12:04 | 01.01.17 г.
<p>
	&nbsp;Реджеп Ердоган. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

 Реджеп Ердоган. Снимка: Ройтерс

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще се бори докрай срещу всички атаки на терористични групи и техните подкровители, предаде Ройтерс.

По думите му подобни атаки не са независими от събитията в региона. Турция е твърдо решена да унищожи източника на подобни заплахи и атаки, закани се той.

Като нация ние ще се борим докрай не само срещу въоръжените атаки на терористични групи и на силите, стоящи зад тях, но и срещу техните икономически, политически и социални атаки, каза Ердоган.

Те се опитват да създадат хаос, да деморализират нашия народ и да дестабилизират страната ни с отвратителните атаки, насочени срещу цивилни. Ние ще запазим хладнокръвие като нация, ще се сплотим още повече и никога няма да отстъпим през подобни мръсни игри, се казва в декларацията на президента, разпространена днес и цитирана от БТА.

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган във връзка с гибелта на турски и чуждестранни граждани при терористичното нападение в Истанбул тази нощ. Това съобщи пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

"Трудно е да си представим по-цинично престъпление от убийството на мирни хора в разгара на новогодишно празненство. За терористите обаче са напълно чужди понятията от човешкия морал. Наш общ дълг е да дадем решителен отпор на терористичната агресия", подчертава Путин в съболезнователната си телеграма.

Президентът подтвърди, че в борбата с това зло Русия е била и остава надежден партньор на Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още