IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл призова да продължи работата за замразяване на добива на петрол

Говорителят на Кремъл заяви, че все още има несигурност по намеренията на някои производители

17:29 | 02.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Русия трябва да продължи да работи заедно с някои от водещите производители на петрол за замразяване на добива на нивото от януари, както бе договорено в Доха миналия месец, за да стабилизира цените на петрола, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в сряда.

Руският енергиен министър Александър Новак договори първата потенциална глобална сделка за петрола от 15 години насам в Доха през февруари, припомня Ройтерс.

В изказването си Песков напомни и за срещата на президента Владимир Путин с основните руски компании производители на петрол във вторник.

„Бе подчертано, че работата с други големи страни производителки на петрол трябва да бъде продължена, тъй като все още има несигурност около някои други производители, каза Песков по време на телевизионна конференция. "Някои вече се присъединиха (групата от Доха), но има страни, които все още не са представили намеренията си достатъчно ясно“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още