IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма реформи - няма спасителна програма

Първата оценка на действията на гръцкото правителство ще се състои през септември или октомври

15:17 | 14.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Няма реформи - няма спасителна програма

Третата спасителна програма на Гърция ще бъде спряна, ако правителството на страната не успее да приложи реформите, за които се договори с кредиторите си.

Това съобщи ръководителят на Съвета на финансовите министри на държавите от еврозоната (Еврогрупата) Йерун Диселблум преди началото на срещата на министрите, предава Ройтерс.

През септември или октомври Еврогрупата ще направи оценка на действията на гръцкото правителство, обясни Диселблум и изрази увереност, че Атина ще изпълни мерките.

По думите му кредиторите и гръцкото правителство са съгласували “най-конкретния и най-силния възможен план”.

“Фактът, че гръцкият парламент одобри този мащабен пакет е добра новина, но и Еврогрупата трябва да се съгласи с него”, посочи той.

Диселблум коментира още, че финансовите министри на страните от еврозоната ще обсъждат “политическото доверие”. "Това е още един фактор за Гърция: можем ли да вярваме, че това е действително ще се случи", заключи председателят на Еврогрупата.

Германия вече неколкократно изрази скептицизма си за способността на гръцкото правителство да изпълни обещанията.  

Междувременно френският министър на финансите Мишел Сапен изрази мнение, че дълговете на Гърция трябва да бъдат преструктурирани.

Темата за Гърция може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още