IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата Cyprus Airways скоро ще започне операции

Мажоритарен собственик на новата авиокомпания е руски инвеститор

22:30 | 14.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Авиокомпанията, която купи търговската марка на бившия кипърски авиопревозвач Cyprus Airways, закрит през 2015 г., получи сертификат за гражданска авиация и се готви да започне полети, посочи днес представител на ръководството на компанията, предаде АФП.

Това е важна стъпка напред за нас, тъй като това означава, че нашият подход удовлетворява европейските критерии в областта на гражданската авиация, казва Наталия Попова, търговски директор на новата Cyprus Airways.

Авиокомпанията извръши пробен полет на 4 март между Ларнака (Кипър) и Ираклион (О. Крит, Гърция) със самолет Airbus А319, за да получи това разрешително.

Компанията е поискала и разрешително за търговски полети, добави Попова. "Ние сме в последна фаза на подготовка преди началото на нашите полети", отбелязва тя без да посочва дата за първия полет.

Четиридесет процента от Cyprus Airways са собственост на руската компания S7, а останалата част - на местни инвеститори. През юли миналата година компанията получи правото да използва търговската марка и логото на бившата кипърска авиокомпания в продължение на 10 години срещу сумата от 2,04 млн. евро.

Новата Cyprus Airways, базирана в Ларнака, се очаква да предлага полети между Кипър и Русия, Великобритания и други европейски дестинации.

Кипърската национална авиокомпания Cyprus Airways беше закрита през януари 2015 г., след като не можа да върне милиони евро държавни помощи, получени в нарушение на разпоредбите на Европейския съюз за държавни субсидии.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още