IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силно оспорвана надпревара на предсрочните парламентарни избори в Македония

ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски и опозиционният СДСМ са с много близки резултати

08:05 | 12.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Управляващата в Македония консервативна партия ВМРО-ДПМНЕ и опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) са с почти изравнени резултати след вчерашните предсрочни парламентарни избори, които имат за цел да сложат край на продължаващата от две години политическа криза, предаде Ройтерс.

Дясноцентристката ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски е спечелила 37,96 процента от гласовете, а СДСМ на Зоран Заев е получила 36,65 процента. Това показват резултатите на Държавната избирателна комисия при обработени близо 98 процента от гласовете.

Неправителствената организация МОСТ заяви, че резултатите са твърде близки, за да се изчисли броят на депутатските мандати на всяка от партиите.

"Режимът падна. Целият свят трябва да разбере, че днес пишем история", заяви лидерът на СДСМ Зоран Заев пред симпатизанти, които се събраха пред сградата на правителството в Скопие.

Никола Груевски заяви, че неговата партия е победила.

"ВМРО-ДПМНЕ е победителят на тези избори. Днес ВМРО-ДПМНЕ спечели, но спечели и Македония", заяви той пред привърженици в Скопие.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още