IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P повиши перспективата пред рейтинга на Русия

Рейтинговата агенция потвърди оценката си за руската икономика, очаква БВП да се върне към растеж от порядъка на 1,6% догодина

20:50 | 16.09.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Standard & Poor's (S&P) потвърди кредитния рейтинг на Русия на ниво ВВ+ и повиши перспективата пред него от “негативна” на “стабилна”, предава Ройтерс, като се позовава на съобщение на S&P.

Това означава, че рейтинговата агенция за сега най-вероятно не възнамерява повече да понижава оценката си за страната, посочва информационната агенция.

Според международната рейтингова агенция влиянието на външните рискове върху руската икономика е отслабнало до известна степен.

Русия продължава да се приспособява към двойния външен шок от ниските цени на петрола и санкциите на САЩ и Европейския съюз (ЕС), коментират от рейтинговата агенция.

S&P прогнозира, че в периода 2017-2019 г. икономическият растеж на Русия ще се върне към нива от около 1,6%. За тази година се очаква спад на брутния вътрешен продукт (БВП) от 1%.

Решението на рейтинговата агенция беше обявено, след като днес руската централна банка намали основните си лихвени проценти заради слабия инфлационен натиск.

Очакванията са Москва да запази силната си позиция по отношение на нетните чуждестранни активи, както и скромната нетна тежест на общия държавен дълг в периода 2016-2019 г.

Агенцията прогнозира още, че фискалният натиск ще остане, но бюджетният дефицит ще намалее през периода 2016-2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Много здраве на Маранди и кукленото му шоу !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 9
studioaa
преди 7 години
Даже ултра-корумпирания руски икономически модел се очаква да расте със скорост 5 пъти по-висока от тази на прехвалената еврозона...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 7
michaelis12
преди 7 години
тези май никой не ги отразява напоследък и започват да изкупуват грехове, уж погребваха тоя и оня, после не било полиитческа машина за натиск, а "рейтингова агенция" ..... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още