IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В македонския парламент бе открита самоделна бомба

Взривното устройство е направено от газова бутилка, разследването поеха силите за борба с тероризма

08:36 | 03.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Самоделно взривно устройство е открито вчера следобед в сградата на македонския парламент в Скопие, съобщи в. "Нова Македония" на електронната си страница, предаде ТАСС.

По информация на изданието подозрителен пакет бил открит около 17.30 ч от охраната на парламента. От македонското Министерство на вътрешните работи потвърдили, че става дума за бомба, направена от газова бутилка.

Случаят е поет от антитерористичното подразделение на полицията, а устройството е обезвредено, съобщи началникът на службата за сигурност към парламента. 

Хиляди привърженици на ВМРО-ДПМНЕ снощи отново изпълниха улиците на Скопие, пет дни след безредиците в парламента, съобщава БТА. Демонстрантите са размахвали националните флагове, скандирали са "Македония, Македония" и са настоявали за нови парламентарни избори. 

Припомняме, че преди седмица протестиращи нахлуха в македонския парламент, след като управляващите социалдемократи и партиите на етническите албанци избраха албанеца Талат Джафери за председател на парламента.

Лидерът на Социалдемократическия съюз Зоран Заев, като и още близо 80 души бяха ранени.

Наложи се полицията да разпръсне нахлулите в сградата и множеството протестиращи пред нея със зашеметяващи гранати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още