IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столтенберг: НАТО не трябва да допуска нова Студена война

Сега е важно да направим всичко по силите си, за да избегнем нова надпревара във въоръжаването, заяви генералният секретар на алианса

23:05 | 23.12.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че алиансът не трябва да допуска нова Студена война и е заинтересован от по-конструктивни отношения с Русия, предаде ТАСС.

"Сега е важно да направим всичко по силите си, за да избегнем нова надпревара във въоръжаването и нова Студена война", заяви Столтенберг пред норвежката телевизия ТВ2.

Според него страните от НАТО трябва да запазят своето единство и да поддържат военния си потенциал, но и да "водят открит диалог с Русия и да работят за постигане на по-конструктивни отношения с нея".

По думите му новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп, който дотогава вече ще е встъпил в длъжност, ще участва в срещата на върха на НАТО в Брюксел през 2017 г.

"Очакваме встъпването в длъжност на Тръмп, ще седнем на масата с неговия екип и ще разговаряме по въпроси, засягащи най-различни области, включително Русия", каза Столтенберг, цитиран от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
Lucifer
преди 7 години
Тоя *** вече е напълнил гащите от страх. Явно иска клането да е мигновено("хуманно")с по остър нож а не с мъчително ***. Да ама не...който вдига нож, от нож умира...и то от най-тъпия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
scott
преди 7 години
колко трогателно.....воюваме топло и искаме да изключиме от употреба единственото ефективно оръжие на врагъ.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
majnata
преди 7 години
Колко трогателно...няма търпение пича да седне да преговаря "конструктивно" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още