IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алексис Ципрас: Трябва ни трайно решение на кризата в Сирия

Последното развитие на ситуацията в Сирия няма да доведе до нужната стабилизация, смята гръцкият премиер

21:53 | 24.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Алексис Ципрас: Трябва ни трайно решение на кризата в Сирия

Бежанският поток е международен проблем, който изисква трайно решение на кризата в Сирия, заяви премиерът на Гърция Алексис Ципрас след среща с Филипо Гранди. Върховният комисар на ООН по въпросите на бежанците е на посещение в Атина, съобщава Ana Mpa.

Ципрас не е оптимист, че последното развитие на ситуацията в Сирия ще доведе до нужната стабилизация в страната.
Въпреки трудностите, гръцките власти се справят много по-добре с управлението на бежанската криза, допълни още гръцкият премиер.

Той благодари и на помощта, която оказва Върховният комисарят към ООН на страната, без която Атина трудно би преодоляла повечето проблеми.

Гърция се справя ефективно и с хуманизъм с проблема, отчете от своя страна Гранди. "Вярвам, че можем да покажем на останалата част от Европа, че това е възможно и няма да доведе до катастрофа", допълни той.

Върховният комисар похвали и системата за предварителна регистрация на бежанци в Гърция, но допълни, че са необходими още мерки, особено преди идващата зима, която ще постави страната пред нови предизвикателства.

Ципрас и Гранди призоваха и за ускоряване на процеса по релокация от приемащите държави - Гърция и Италия, допълва "Катимерини". По план 160 хил. бежанци в двете държави трябва да бъдат разселени в други държави от ЕС до края на годината, но досега само 4 хил. са били преместени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още