IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атина очаква силен бизнес интерес от визитата на Еманюел Макрон в Гърция

Очаква се френският президент да води със себе си редица влиятелни бизнесмени и банкери

11:46 | 21.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Управляващата в Гърция коалиция храни големи надежди от предстоящата визита на френския президент Еманюел Макрон, планирана за 7 и 8 септември. Правителствени източници в Атина очакват влиятелни френски предприемачи и бизнесмени да съпровождат френския държавен глава при посещението му в гръцката столица, за да подпишат важни споразумения, пише гръцкото икономическо издание "Нафтемборики".

Подготовката на тази визита е започнала отдавна и е сигурно, че тя ще бъде пропита от силно икономическо и инвестиционно съдържание.

Очаква се френският президент да води със себе си бизнесмени и банкери, а разговорите по време на неговия престой в Атина да се фокусират върху секторите на транспорта, железниците, информационните технологии, туризма, недвижимите имоти, земеделските и хранителните продукти. 

Френски компании са силно заинтересовани от обявените за приватизация гръцки активи, като водоснабдителната компания, Солунското пристанище. 

Смята се, че в рамките на тази визита ще бъдат представени и инвестиционни проекти на банка Ротшилд, в която Макрон е работил, а също и планове, свързани с компанията "гръцка отбранителна индустрия" (ЕЛВО) и корабостроителницата Скараманга.

Правителството на премиера Ципрас възнамерява да се възползва от това посещение, а също и от предстоящия международния солунски панаир, за да създаде представата, че Гърция е привлекателно място за значими международни инвестиции и по този начин да очертае оптимистични перспективи за развитие на нейната икономика, смята в."Нафтемборики". 

Еманюел Макрон бе сред европейските лидери, които призоваха за облекчаване на гръцкото дългово бреме с цел да се помогне на страната да излезе от икономическата криза. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Очаквали подаръци...А чухте ли за новата и поредна изненадка - хиляди пенсионери в Гърция са били шокирани, след като са установили, че доходите им са орязани с поне 16% и че ножицата ще стигне до 30%? Това се случва заради влезлия в сила нов "закон Катрунгалос".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още