IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays ще разшири ирландските си операции в опит да смекчи ефекта Brexit

Банката не пожела да коментира колко свои служители ще пренасочи към операциите си в Дъблин

21:38 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Barclays е в преговори с ирландските регулатори за разширяване на операциите в Дъблин, като опит да договори план за запазване на достъпа до европейските пазари, ако не бъде постигната добра финансова сделка по време на преговорите за Brexit, съобщава Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Джес Стейли и Елън Кийлън, председател на Barclays Bank Ireland, са се срещнали в понеделник с ирландския премиер Лео Варадкар в Дъблин, обяви в петък банката. 

Barclays заяви, че "остава уверена в дълбоките взаимовръзки между Великобритания и Европейския съюз", но изтъкна като приоритет минимизирането на последствията за клиентите от евентуалното им скъсването.

„При липса на сигурност за времето и съдържанието на споразумението, ние възнамеряваме да предприемем стъпки за запазване на текущия достъп до пазара“, обявиха от банката.

Повече от 12 месеца, след като Великобритания гласува да напусне ЕС, най-големите кредитори в света започнаха да пренасочат базираната в Лондон инвестиционно-банкова дейност към офиси във вътрешността на търговския блок, страхувайки се от последствията от Brexit.

Barclays не пожела да коментира колко свои служители ще пренасочи към операциите си в Дъблин, като отбеляза, че все още е в процес на преговори с ирландските регулатори за възможността да използва подразделението си в Дъблин, за да продължи да оперира на европейските пазари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още