IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският парламент ще проведе специална двугодишна сесия заради Brexit

Парламентарната сесия обикновено продължава една година, като започва и свършва през пролетта

11:33 | 18.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският парламент ще проведе рядка двугодишна законодателна сесия, посветена основно на сложните въпроси около излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това обяви британското правителство, цитирано от Ройтерс. 

Преговорите по Brexit ще започнат утре, 19 юни, и се очаква да бъдат усложнени от неочакваната загуба на парламентарното мнозинство на премиера Тереза Мей в изборите миналата седмица. 

Парламентарната сесия обикновено продължава една година, като започва и свършва през пролетта. Сега обаче правителството удвоява продължителността й, за да даде възможност на депутатите да обсъждат без прекъсване подхода на Великобритания към напускането на ЕС. 

Великобритания официално уведоми, че напуска ЕС в края на март, което означава, че трябва да приключи процеса през март 2019 година. 

"Brexit ще изисква голямо законодателство", посочи лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм. 

Плановете на правителството за дейността на парламента ще бъдат очертани в речта на кралица Елизабет Втора в сряда (21 юни). 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още