IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank може да свие дейностите си в САЩ

Това може да бъде част от сделката по уреждането на споровете ѝ с Министерството на правосъдието

13:18 | 15.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Deutsche Bank може да бъде принудена да свие своите дейности в САЩ, като част от сделката за уреждане на споровете си с Министерството на правосъдието, пише германският вестник Welt am Sonntag, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Радикалните промени в бизнес модела са обичайно изискване при уреждане на подобни случаи с американското правителство, допълва вестникът. Deutsche Bank “трябва да изясни едно или две неща” преди да сключи споразумението, твърди източник, цитиран от Bloomberg и от германското издание.

Най-голямата германска банка вероятно ще се откаже от своя инвестиционен бизнес в САЩ, твърдят източници от банковия сектор, които са пожелали да останат анонимни.

Говорителят на Deutsche Bank Армин Нийдермайер е отказал да коментира слуховете пред Bloomberg.

Оттеглянето от САЩ е сред възможностите, които са били обсъдени от надзорния съвет и е по-вероятно от продажбата на бизнеса с управление на активи, пише германския ежедневник Sueddeutsche Zeitung, позовавайки се на източник, запознат с въпроса. Рене Калабро, говорител на Deutsche Bank в Ню Йорк, отказва да коментира статията.

Deutsche Bank имаше 10 842 служители в Северна Америка към края на 2015 г., или около 10% от общо 101 104 нейни служители в цял свят. Под ръководството на главния изпълнителен директор Джон Краян започна план за преструктуриране, който беше обявен миналата година. Съгласно него банката планира да съкрати 9000 работни места, в това число влизат 4000 позиции в Германия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още